Marisa Keller - Tussen land en water

Marisa Keller’s werk onderzoekt de connectie tussen mens en natuur en hoe deze door de tijd verandert. “Wat ik interessant vind is om deze zintuigelijke beleving van de natuurlijke omgeving, die een constante is ons bestaan te verbeelden. Tijdens reizen heb ik altijd wel een schetsboekje bij me om indrukken te schetsen en notities te maken. Ook verzamel ik natuurlijke materialen waarmee ik druk. Later, soms jaren later, als de herinnering aan het landschap en de plek is vervaagd distilleert er een essentie van de ervaring. Dit wordt een uitgangspunt voor een werk. Het lyrische landschap wat ontstaat is niet een directe weergave van een bepaalde plek, maar tracht het idee en de beleving van die plek te treffen”.

Wanneer we door het landschap lopen lijken de kleuren, vormen, het licht en de ruimte van de natuur om ons heen een geheel te vormen.  We ervaren een aaneenrijging van indrukken en dan plots valt ons oog op een detail en kijken we wat langer naar een eenzame rode klaproos in een groen veld, hoe een golf  tegen een rotswand rolt, het zonlicht dat even door het wolkendek breekt. We ruiken de zilte lucht , voelen de wind en horen in de verte een vogel zingen.

Schilderijen, installaties en grafiek waren te zien in museale tentoonstellingen in Singapore, Maleisië, USA, Australië, Nederland, België, Polen, Portugal en Duitsland. Werk behoort tot de permanente collectie van het Contemporary museum in Krakow en de exlibris collectie van het Stedelijke Museum St. Niklaas, Belgie en diverse bedrijfscollecties in Singapore, Nederland en Indonesië.

Bekijk hier een aantal van de werken die te zien zullen zijn alvast in onze webshop.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 03 augustus 2022
Tot en met:
Zondag 28 augustus 2022

Waar:
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 06 augustus 2022 om 15:00 uur

Opening door:
Michael Toorop, secretaris bestuur Pulchri Studio.

Kunstenaar