Mieke Sampers - Down to Earth

Down to Earth – Mieke Sampers (kunstenaar) & Nathalie van der Arend (creatief producent)

Mieke's Artistieke Reis: Mieke Sampers heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend palet van exposities in gerenommeerde galerieën opgebouwd. Haar nieuwe tentoonstelling 'Down to Earth' vertaalt haar diepe waardering voor de aarde naar visueel adembenemende kunstwerken. Dit project is een logisch vervolg op haar eerdere werk, zoals 'Oorlog en Vrede' en 'de Klaproos' die allemaal de verwoesting van onze planeet aankaarten. Met 'Down to Earth' richt zij zich op de schoonheid van de aarde en benadrukt de noodzaak van milieuvriendelijk en duurzaam leven.

Nathalie’s Duurzame Mode: Nathalie van der Arend brengt haar passie voor mode en duurzaamheid samen in de creatie van unieke tweede-leven-blazers. Door samen te werken met Mieke Sampers, wordt de boodschap 'Zorg goed voor onze aarde' op een unieke manier in elke blazer verwerkt. Deze co-creatie zorgt ervoor dat kunst draagbaar wordt en biedt een hedendaagse interpretatie van kunst die maatschappelijke thema’s centraal stelt.

Over de Expositie: 'Down to Earth' is een krachtige visuele en materiële dialoog over de relatie tussen mens en natuur. Mieke's kunstwerken nodigen de toeschouwer uit om na te denken over onze impact op de planeet en de noodzaak van duurzaamheid. De tentoonstelling is een viering van de natuurlijke wereld en een dringende oproep tot actie om deze te behouden.

Nathalie’s blazers voegen een tastbare dimensie toe aan de expositie, waarbij elke blazer een kunstwerk op zich is dat de kernboodschap van de tentoonstelling uitdraagt. Deze unieke samenwerking tussen beeldende kunst en mode benadrukt dat duurzaamheid niet alleen een thema is voor de kunstgalerij, maar ook een levensstijl kan worden.

Bezoekers van 'Down to Earth' zullen geïnspireerd worden om na te denken over hun eigen rol in het behoud van onze planeet en de schoonheid ervan, terwijl ze genieten van de indrukwekkende kunstwerken en modecreaties die beide kunstenaars te bieden hebben.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 10 augustus 2024
Tot en met:
Dinsdag 03 september 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 10 augustus 2024 om 17:00 uur

Opening door:
Nathalie van der Arend, creatief producent

Kunstenaar