Over het hoofd gezien

ArtNomaden is een kunst community waarin de aangesloten kunstenaars hun krachten bundelen. De kunstenaars werken vanuit verschillende disciplines, maar in hun werk vinden zij een grote mate van verwantschap; zij werken associatief, figuratief, vanuit een gelaagd verhaal. De kunstenaars onderzoeken het menselijk bestaan in al zijn verschijningsvormen.

Iemand of iets over het hoofd zien (=iemand niet opmerken, vergeten met iemand of iets rekening te houden, iets niet zien)
iets over het hoofd zien (=iets vergeten of ontbreken)
over het hoofd zien (=vergeten, niet opmerken)

Niemand wil over het hoofd gezien worden, althans niet de hele tijd. Als kunstenaars hebben wij een ambivalente houding met gezien willen worden. We houden ervan om onze beelden aan het publiek te tonen. De interactie tussen de toeschouwer en ons werk te zien. Maar we houden nog veel meer van de periodes dat we ons ongezien wanen in het atelier, ongestoord kunnen storten op nieuwe ideeën en ons helemaal verliezen in het onderzoek. Dat waar we over twijfelen, blijft nog even verborgen voor publiek. Maar er komt een moment dat de beelden naar buiten moeten. Het moet gezien, anders bestaat het niet. 

De kunstenaars van ArtNomaden denken dat deze ambivalente houding ook voor niet kunstenaars herkenbaar is. Vooral nu mensen via alle kanalen die beschikbaar zijn, hun best doen om voortdurend zichtbaar te blijven. Voor iedereen zijn er vast momenten waarop je liever even over het hoofd gezien wordt. In deze zesde tentoonstelling ArtNomaden laten we het hoofd zien, waarin al deze en andere herkenbare hersenspinsels zich afspelen. Niets menselijks is ons vreemd.

Deelnemenede kunstenaars: riëlle beekmans, vandeCamp&Heesterbeek, Leon Perlot en Astrid van Rijn.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 21 februari 2024
Tot en met:
Dinsdag 19 maart 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 24 februari 2024 om 16:00 uur

Opening door:
Tako Postma, Stadsbouwmeester Delft

Kunstenaars