Paul Steenhauer - Formaties

Naast een beperkt aantal tekeningen en plastieken heb ik altijd schilderijen gemaakt met als thema “ landschap zonder landschap te zijn” vanuit diverse invalshoeken. Traditioneel, olieverf op doek of paneel.

Vanaf 1971 t/m 1973 heb ik naast de schilderijen een serie driedimensionale objecten op paneel vervaardigd bestaande uit verscheidene metalen. Een aantal hiervan is destijds geëxposeerd. In de jaren daarna ben ik uiteenlopende materialen blijven verzamelen. Het idee hier iets mee te doen bleef mij bezighouden en sedert 2017 heb ik daar een aanvang mee gemaakt. Uit het platte vlak treden, ordening alsmede ruimtelijke composities op te bouwen waren de uitgangspunten. Het heeft geresulteerd in een reeks collages en objecten onder de overkoepelende titel “Formaties”. Zowel de collages als de objecten zijn deels sluitende composities, deels constructivistisch van opbouw, waarbij indeling, structuur alsmede de samenstelling van de verscheidene materialen essentieel zijn.

De collages hebben papier als ondergrond. De objecten zijn bijna allemaal geheel wit, achter glas en in een witte encadrering. Beiden hebben een niet al te groot formaat.

Wilt u een privérondleiding met de kunstenaar, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 11 juni 2020
Tot en met:
Dinsdag 07 juli 2020

Waar:
Tuingalerie

Kunstenaar