Schoonheid in eenvoud

Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. Het is de duur bevochten stempel van de meester. Deze uitspraak van Godfried Bomans onderschrijft deze door mij samengestelde tentoonstelling van de kunstenaars Maartje Blans, André van Lier, Marus van der Made en Debora Makkus. De complexiteit van het kunstwerk bij de vervaardiging laat de beheersing van het ambacht zien. Het voltooide kunstwerk toont eenvoud, hierin schuilt de kracht van het meesterschap.

De deelnemende kunstenaars: Maartje Blans, André van Lier, Marus van der Made en Debora Makkus hebben ieder hun eigen stijl van werken en vallen binnen diverse stromingen. Maar juist deze diversiteit in stijl en het streven naar eenvoud maakt deze tentoonstelling juist boeiend. De verfijning in het werk laat de schoonheid van de diverse werken zien.

Eenvoud is de ultieme vorm van perfectie is een uitspraak van Leonardo da Vinci die ik graag aanhaal. Met deze tentoonstelling wil ik, in deze turbulentie periode, de bezoeker een moment van eenvoud en schoonheid laten ervaren. Aldus Hannie van der Made (curator).

Maartje Blans - www.maartjeblans.nl
Deborah Makkus - www.deboramakkus.nl 
André van Lier - www.andrevanlier.com 
Hannie & Marus van der Made - www.vandermadesart.nl  

Informatie

Vanaf:
Woensdag 02 augustus 2023
Tot en met:
Zondag 03 september 2023

Waar:
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 05 augustus 2023 om 17:00 uur

Opening door:
Mariette Dölle, directeur van de Oude Kerk te Amsterdam

Kunstenaars