Albert in 't Veld

Albert in ’t Veld (Lisse, 1942) werkte als danser en volgde onderwijs in beeldende kunst en architectuur in Seattle, VS. Terug in Nederland ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig beeldend kunstenaar in grafiek en schilderijen en specialiseerde zich vervolgens in neonkunst en stalen objecten, dit vaak in combinatie. In opdracht voor onder meer het Ministerie van Landbouw en talrijke ondernemers richtte hij wachtruimten in met meubilair naar eigen ontwerp. Drie-dimensionale objecten van hem zijn ook in de buitenlucht terug te vinden, in parken en particuliere tuinen.

Naast zijn persoonlijke werk, zette Albert zich intensief in voor de positie van de kunstenaar in relatie tot industrie en ondernemers. Hij was jarenlang voorzitter en inmiddels erelid, van Arti et Industrea, belangenorganisatie voor beeldend kunstenaars. In 2007 onderscheidde HM Beatrix hem onder meer voor dit werk als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“Wie moedig is weet wanneer het er is zonder vragen of twijfels. Een nieuw leven met liefde omarmen, nooit de vreugdevolle momenten van andere tijden vergeten, koesterend plaatsen in een nieuwe zetting. Wie moedig is weet wanneer het juist is, plaatst geen vraagtekens, het was niet nodig. Het leven gaat verder, nieuwe uitdagingen, bouwen aan een toekomst.”

Tentoonstellingen