Najaarssalon & Van Ommeren - De Voogt Prijs 2014

Op 6 september a.s. wordt de Najaarssalon van Pulchri Studio om 17.00 uur geopend. Een jaarlijks evenement waar velen naar uitkijken en voor de leden van Pulchri één van de hoogtepunten in het jaar. Vooral ook door de toekenning van de Van Ommeren De Voogt-prijs. 

De jaarlijkse Van Ommeren De Voogt prijs voor beeldende kunst is dit jaar gewonnen door Rik Buter. De prijs werd onder grote belangstelling uitgereikt tijdens de opening van de Najaarssalon in Pulchri op zaterdag 6 september. Aan de tentoonstelling in Pulchri Studio wordt wederom door een groot aantal kunstenaarsleden deelgenomen.

De jury, bestaande uit : David Bade (beeldend kunstenaar), Marcel van Eeden (beeldend kunstenaar), Koen Hauser ( beeldend kunstenaar en "Fotograaf des Vaderlands 2014"), Mabel Bouscholte (beeldend kunstenaar en voorzitter van de jury) en Anna de Voogt ( bestuurslid van de van Ommeren-De Voogt Stichting), had vrijdag 5 september door het grote aantal deelnemers en de diversiteit opnieuw een grote uitdaging. In de eerste ronde werden maar liefst 24 kunstwerken aangemerkt als eventuele kandidaat voor de prijs. In de tweede ronde werden hieruit 12 inzendingen gekozen. Tenslotte is de jury tot de volgende drie genomineerden gekomen:

Rik Buter: ("Van den dicken soep, pag 2" nr 147 in het kabinet) De jury is onder de indruk van de picturale kwaliteit, de techniek en het narratieve karakter zonder tekst. De eigenzinnige humor in het werk valt op maar overheerst niet. De gelaagdheid van de interpretatie intrigeert. De vlakverdeling en het verschillende perspectief maken het tot een verrassend werk.

Paul van Hulzen: ( nr 92 "Where is she", drieluik, Weissenbruchzaal) Het kleurgebruik en de afdruktechniek maken dat deze fotografie een bepaalde sfeer oproept. De manier waarop iets voelbaar wordt gemaakt verwacht je niet bij een foto maar bij een schilderij. De fotografische techniek domineert niet. De jury waardeert het intieme karakter van het werk.

Paul Nassenstein: (nr 26 , "Pairs", drieluik, Klinkenberg Galerie) Dit is een kunstenaar die je steeds uitdaagt om goed te kijken, je wordt als het ware naar de werken toegezogen. Ze hebben iets mysterieus en roepen een wereld op die je laat schommelen tussen vintage en een wereld die je niet kent. Het zijn doorwrochte werken met grote poëtische waarde.

De uiteindelijke winnaar werd Rik Buter en hij kreeg uit handen van Anna de Voogt namens de Van Ommeren De Voogt Stichting de glazen bol en een geldprijs van € 5.000,-. Daarnaast heeft het bestuur van Pulchri Studio de Van Ommeren De Voogt Stichting bereid gevonden de genomineerden en de prijswinnaar een expositie aan te bieden in de Weissenbruchzaal van 10 januari tot 2 februari 2015.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 06 september 2014
Tot en met:
Zondag 28 september 2014

Waar:
Mesdagzaal
Weissenbruchzaal
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 06 september 2014 om 17:00 uur

Kunstenaars