Paul van Hulzen

Na zijn loopbaan als bestuurder in de gezondheidszorg volgde Paul van Hulzen de Fotoacademie in Amsterdam. Bij zijn afstuderen kreeg hij prijzen en nominaties in de competitie van de 'Photo Academy Award'. De kwaliteit van het fotografisch werk van Paul werd al snel opgemerkt, nationaal en internationaal. Vanaf 2009 tot heden exposeerde hij in verschillende steden in Nederland, Europa en de USA. Hij ontving verschillende onderscheidingen. In 2011 werd hij in New York bekroond tot 'Architecture Photographer of the Year'.
Paul van Hulzen fotografeert 'places', Dat kunnen stedelijke locaties zijn, maar ook landschappen, interieurs en objecten. Het uitgangspunt is altijd de ruimtelijkheid die door menselijke ingrepen is gecreëerd. Hij vindt een specifieke schoonheid en sfeer die zowel beschouwend, ironisch als verontrustend kan zijn. Regelmatig wordt Paul de 'schilderende fotograaf' genoemd.
Kunstcritici schreven: 'Wat voor veel foto's van Paul van Hulzen geldt is dat je kijkt naar esthetisch fraaie beelden, maar onderhuids schuurt en wringt het van alle kanten'.
Paul van Hulzen is vanaf 2010 kunstenaarslid van Pulchri Studio.

Tentoonstellingen

Impressies