Vrije Academie van 1988 tot 2001 - Een nieuw gebouw, een nieuw elan

De Vrije Academie is in 1947 opgericht door Livinus van de Bundt als reactie op het reguliere kunstonderwijs. Het doel was om de  deelnemers zich volledig vrij te laten ontwikkelen zonder hinder van verplichtingen. Onder begeleiding van kunstenaars vond er een nieuwe cultuuromslag plaats. In 2021 is er een gedeelte reeds belicht, echter tot 1988. Deelnemers uit de periode van 1988 tot 2001 op de Paviljoensgracht, het ‘Nieuwe Gebouw’, laten nu werk zien in Pulchri Studio. Dit tijdperk heeft onder leiding van directeur Bob Bonies de oorspronkelijke doelstelling van de VA waargemaakt.

‘Volledige vrijheid in denken en ontwikkeling van een kunstenaar”

In deze tijd werd het unieke gedachtegoed van de VA internationaal  bekend. Er volgden diverse uitwisselingsprogramma’s in binnen- en buitenland.

Deelnemende kunstenaars: Marja van Bijlevelt, Jaap Binnema, Christine Bittremieux, Suzanne Bo, Joke Burgman, Pien Hazenberg, Lisa van der Heijden, Ralph van Hoorn, Chris van de Kop, Ursula Maas, Caroline Nispel, Erik Rumpff, Thea Schenk, Cristina Ursu, Marijke Verhoef, Nies de Vuijst, Fenny van de Wal, Margriet Westervaarder.

Let op: De tentoonstelling is wegens verhuring gesloten op 9 november.

Informatie

Vanaf:
Dinsdag 31 oktober 2023
Tot en met:
Zondag 26 november 2023

Waar:
Weissenbruchzaal

Opening:
Zaterdag 04 november 2023 om 17:00 uur

Opening door:
Abe van der Werff, toenmalig bestuurslid van de Vrije Academie.

Kunstenaars