Margriet Westervaarder

FOTOGRAFIE:
De fotografische beelden zijn te karakteriseren als "Straatstillevens". Onderwerp is veelal het "onaanzienlijke", het "toevallige" We zien zowel grafische elementen als grote vormen. De werken zijn niet documentair maar kunnen veelal omschreven worden als fotografische schilderijen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de schoonheid van het verval. Deze foto's worden doorgaans gemaakt in niet-Europese landen. Een fotografisch project heeft als titel "Popje en familie". Inhoudelijk sluit dit werk nauw aan bij de "Koppen".

KOPPEN:
Deze tekeningen (gemengde techniek) op A3 formaat tonen het gezicht achter het gezicht. De koppen staan op zichzelf, maar maken tegelijk deel uit van en totaal project dat tot op heden ongeveer 2000 koppen omvat. Daarnaast ontstonden 'koppen" 50-60 cm, en 20-30 cm. en 10-15 cm.

MONOPRINT:
Dit werk ontwikkelde zich vanuit het etsen. Er word gewerkt met een plaat, inkt, de etspers en een afdruk op papier - waarna laag over laag op het werk wordt doorgewerkt, aanvankelijk alleen via de etspers en handdruk, later ook via gemengde technieken.

Tentoonstellingen

Impressies