1 ½ m. expo

Wegens een verhuring is de tentoonstelling op donderdag 10 september vanaf 15.30 uur niet toegankelijk.

Het jaar 2020 staat ongewild in het teken van het coronavirus en de impact is groot qua gezondheid en gezondheidszorg, sociaal, economisch en zeker ook cultureel. Een maatschappij waarin de onderlinge afstand van 1 ½ meter tussen mensen het nieuwe normaal is, voelt intuïtief niet normaal aan. Deze voorheen onbekende maatstaf van 1 ½ meter beheerst nu ons denken en doen. Ook in de kunst zien we steeds meer 1 ½ meter uitingen. Onwezenlijke pleinen en grasvelden met cirkels van 1 ½ doorsnee, waarin mensen zich veilig wanen voor de onbekende vijand. Strepen en lijnen op straat en in openbare gebouwen, waar bijna iedereen zich moeiteloos van elkaar lijkt te distantiëren. 

Een onderlinge afstand van 1 ½ meter beperkt onze mogelijkheden, maar gaan we de grenzen ook opzoeken of verleggen? Het wachten is op een vaccin, maar ook al is die er dan nog zal de 1 ½ meter ons lang heugen. Zo’n sociale onthouding in de publieke ruimte gaat niet in onze koude kleren zitten. Behalve de 1 ½ meter heeft de lockdown ook geleid tot inspiratie en tijd om te experimenteren. Een nieuwe tijdsgeest roept immers om kunstzinnige interpretaties. 

De muren van de bovenzalen zijn voor deze expositie denkbeeldig ingedeeld in panelen van 1 ½ meter breed (en 3 x 1 ½ meter hoog) en de vloeren in vakken van 1 ½ bij 1 ½ . Kunstenaars zijn uitgenodigd die 1 ½ meter ruimten in te richten, samen of alleen. 

Deze tentoonstelling is met dank aan Stroom, Den Haag en Stichting Pulchro Sacrum tot stand gekomen.

Informatie

Vanaf:
Dinsdag 18 augustus 2020
Tot en met:
Zondag 13 september 2020

Waar:
Mesdagzaal
Weissenbruchzaal
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 22 augustus 2020 om 17:00 uur

Kunstenaars