Marcin Karwinski

Marcin maakt het ervaren van kunst mogelijk voor mensen met een zintuiglijke beperking vanuit de visie dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hij realiseert exposities waarbij het hoofddoel is om men enerzijds te laten ervaren hoe het is om een zintuiglijke handicap te hebben, anderzijds om mensen met een zintuiglijke handicap de mogelijkheid te geven kunst gelijkwaardig te ervaren.

De kunstwerken zijn voor elke handicap op een inclusieve manier tentoongesteld. Voor mensen met een visuele beperking zijn de kunstobjecten voelbaar gemaakt en de bijbehorende uitleg is voorzien van braille en audiotekst, voor mensen met een auditieve beperking is er ‘stille’ muziek gemaakt in de vorm van voelbare trillingen. Tevens is zijn kunst rolstoeltoegankelijk doordat de kunst op rolstoelhoogte hangt.

Marcin haalt veel voldoening uit dit werk en heeft een passie voor de manier waarop iemands waarneming bepaalt hoe iemand in het leven staat. Daarnaast geeft hij communicatietrainingen over de rol van non-verbale communicatie binnen inclusie.

Meer informatie:
www.marcinkarwinski.com
www.jananoniemexposeert.nl
www.iedermensiskunst.nl

https://www.trouw.nl/cultuur-media/gebarentaal-is-heel-geschikt-voor-het-theater-het-is-een-soort-pantomime~b236b2e3f/

Tentoonstellingen

Impressies