Mari Hofman

"Tekenen is voor mij een heel primair proces. Het ontstaat vanuit een directe impuls die een fysieke uiting voortbrengt. Ik wrijf als het ware het grafiet en pastel in het papier. Alles is erop gericht om een duidelijk en sterk beeld te ontwikkelen.

Mijn tekenproces kenmerkt zich door het creëren van basis, waarna er een periode van terugkomen en wegleggen volgt. Zelfs maanden later kan ik besluiten toevoegingen of aanpassingen te maken. Gedurende het tekenen ontstaat het transformatieproces. Uit de vertalingen daarvan wil ik een bepaald gevoel of verbeelding oproepen waaruit een waarneembaar product voortkomt.

Mijn werk kenmerkt zich in de poging tot beter falen en om via tekenen een aangename vorm van melancholie te ontwikkelen. Voor zowel mijzelf de kunstenaar, als de toeschouwer. In het tekenproces is herhaling voor mij een belangrijk onderdeel. Ik probeer in het proces een ervaring op te roepen. De cyclus van de herhaling en het leggen van verbanden maakt dat ik steeds dichter kom bij wat mijn weergave is.

Tentoonstellingen

Impressies