Alexander Zaklynsky, Beng Yuenyon, Martin Gabriel & Jesus Canuto Iglesias

Alexander Zaklynsky, Beng Yuenyon, Martin Gabriel, Jesus Canuto Iglesias, werken in deze tentoonstelling samen aan de ontwikkeling van een minimale en atmosferische kinetische installatie. Daarnaast maken zij site-specifiek werk dat draait om ideeën over reflectie en resonantie. De tentoonstelling opent met performatieve activeringen van de werken in de Mesdagzaal.

Het werk van Beng Yuenyong (NL/TH) is gebaseerd op onderzoek naar de menselijke ervaring van het sublieme in de kunst in een op technologie gebaseerde samenleving. Dit resulteert meestal in site-specifiek werk dat is gebaseerd op mechanische feedback loops en het gebruik van elementen uit de tentoonstellingsruimte als input voor zijn installaties, waardoor symbiotische relaties tussen het werk en zijn omgeving ontstaan. 

Martin Gabriel (CZ) gebruikt verschillende media, waaronder digitale media en programmeeraspecten, maar is in eerste instantie een artiest die artistiek reageert op het belangrijke populaire fenomeen van de spelwereld: door middel van materialiteit, fysieke ruimtes en een gevoel van gezelligheid.

Jesus Canuto Iglesias (ES) presenteert werken gerelateerd aan zijn Nada Nuevo-serie. Deze serie omvat contextuele performatieve installaties die het publiek verleiden door het gebruik van sterke zintuiglijke stimulatie zoals fysieke effecten van licht en geluid en architectonische en sculpturale elementen. De gespiegelde stalen installatie krijgt geluid door een door de kunstenaar ontwikkelde actuator die gebruik maakt van ongebalanceerde gewichten op industriële stappenmotoren.

De primaire drijfveer voor het creatieve proces van Alexander Zaklynsky (VS, IS) ligt in het doorbreken van de twee- en driedimensionale velden van de traditionele kunst naar een vierde dimensie. Het doel is om deze velden te voorzien van esthetische resonantie. Uitdrukking, abstractie, representatie en ruimtelijkheid komen samen in zijn werk door middel van meditatieve verkenningen van perspectief, kleur en structuur.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 14 november 2020
Tot:
Zondag 06 december 2020

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 14 november 2020

Kunstenaar