Biennale Le Latitudini dell'arte

De Kunstcommissie van het Palazzo Ducale presenteert samen met de Ducale Fondazione per la Cultura, de vierde editie van de Biënnale voor hedendaagse kunst Le Latitudini dell’arte. De tentoonstelling is bedacht en samengesteld door Virginia Monteverde. De tentoonstelling wordt gesteund door de regio Ligurië, de gemeente Genua en de Nederlandse ambassade.

Water en Licht

De Biënnale ontstond in 2013 met het doel artistieke-culturele uitwisseling tussen Italië en andere Europese landen te bevorderen en aan te moedigen. Aan deze vierde editie, met het thema ‘Water en Licht’, doen 60 kunstenaars uit Italië en Nederland mee. Net als bij de vorige edities zijn de artiesten geselecteerd in goede samenwerking met galeries en stichtingen van de twee landen.

De vloeibare toestand van het sociale weefsel

Voor de curator, Virgina Monteverde, spelen enige thema’s een belangrijke rol. Multimedia op de eerste plaats, ook op taalkundig niveau, en daarnaast de vloeibare toestand van het sociale weefsel van de postmoderniteit, zoals de politicoloog en filosoof Zygmunt Bauman daarover schreef.

Monteverde: “We leven in een tijdperk van globalisering, waarbij de kunst ‘ont-esthetiseert’. Je ziet daarentegen wel een wijdverspreide esthetisering (en fetischisering) van gebruiksgoederen. Hiermee presenteert de hedendaagse samenleving zijn spanningen, zijn opgeloste en onopgeloste conflicten, zijn migratiestromen, zijn wanhopige reizen van hoop, zijn eventuele terugval of mogelijk zijn ecologisch herstel.”

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 10 juli 2021
Tot en met:
Zondag 01 augustus 2021

Waar:
Mesdagzaal
Weissenbruchzaal
Hardenbergzaal