Genomineerden van Ommeren - De Voogt Prijs 2017

De Van Ommeren - De Voogt Stichting biedt, naast het prijzengeld van € 5.000,- voor de winnaar, elk jaar de drie genomineerden deze tentoonstelling aan. Vorig jaar tijdens de Najaarssalon van 2017 werden Ingrid Greijn, Simone van den Heuvel en Willem Veerman genomineerd voor de Van Ommeren - De Voogt Prijs 2017. Simone van den Heuvel werd uiteindelijk gekozen als winnaar van de drie. Tezamen exposeren ze nu hun werk.

Ingrid Greijn met het werk: ‘Documented Tracks 25’ 

Hoewel dit een abstract werk is, suggereert het ruimtelijkheid en architecturale vormen, waardoor het toch een realistisch element heeft. De diepte en gelaagdheid in de tekening laat de toeschouwer er bijna in verdwalen. Het lijkt wel alsof je het beeld ondersteboven ziet, door de impressie van lichtval aan de onderzijde. Deze inzending vormt een ‘zinderend’ geheel, dat lijkt te bewegen, te krioelen.

Simone van den Heuvel met het werk: z.t. 

Hoewel deze inzending van klein formaat is, staat dit werk als een huis en heeft het wat monumentaals. Het schilderij geeft een blik op een alledaags tafereel, maar heeft juist ook iets bijzonders. De toeschouwer vraagt zich af: wat is het verhaal? Waar komt de bus vandaan, waar gaat die naar toe, wat gebeurt er? Het schilderij verandert je blik op de realiteit van alledag. De achtergrond is figuratief, maar door de schaduwen van de bomen krijgt het een abstract karakter, het zijn eigenlijk twee schilderijen in één.

Willem Veerman met het werk: ‘The Tank’ 

Dit werk grijpt de toeschouwer aan, een effect dat mede door het gebruik van licht en donker wordt bereikt.  De voorstelling is tijdloos: het kan het verleden verbeelden, maar ook het heden of zelfs science fiction. In de houtskooltekening is mooi met contrasten gewerkt. Je ziet de massieve tank tegen het lichte prikkeldraad, licht en donker, ronde en vierkante vormen. Met een eenvoudig middel is zo een imposant werk geschapen.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 13 januari 2018
Tot en met:
Zondag 04 februari 2018

Waar:
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 13 januari 2018 om 17:00 uur

Opening door:
Bernard van Ommeren, Van Ommeren - De Voogt Stichting

Kunstenaars