Genomineerden Van Ommeren - De Voogt Prijs 2018

De Van Ommeren - De Voogt Stichting biedt, naast het prijzengeld van € 5.000,- voor de winnaar, elk jaar de drie genomineerden voor de prijs van het voorgaande jaar deze tentoonstelling aan. Vorig jaar tijdens de Najaarssalon van 2020 zijn Margje Bijl, Sandra Thie en Paul Nassenstein genomineerd voor de Van Ommeren - De Voogt Prijs 2020. Paul Nassenstein werd uiteindelijk gekozen als winnaar van de drie. Tezamen exposeren ze nu hun werk.

Genomineerde nr. 1: Margje Bijl: Hair as in August

Het werk wordt als heel eigen en subtiel omschreven door de juryleden. Door naar de rand van abstractie te gaan ontstaat een spannend beeld. Vanwege de eenvoud en een goede opbouw van de tekening ontstaat een extra dimensie. Ook speelt de structuur van het papier een grote rol in het getekende beeld en andersom. Zijn het golven of is het haar?

Genomineerde nr. 2: Sandra Thie: Blue Socks

Dit kwetsbare en teer uitgevoerde schilderij raakt de jury. Er valt in het materiaalgebruik een lichtheid te ontwaren die lijkt te verwijzen naar de kwetsbaarheid van het afgebeelde onderwerp. De frictie die daardoor ontstaat wordt door de jury als spannend omschreven. Compositorisch is er mooi gewicht gegeven aan de wankelheid en het ongemak van het schilderij door de achtergrond.

Winnaar: Paul Nassenstein: Beeldenstorm

Het werk blijft de jury boeien, men wil terugkeren en nieuwe details ontdekken. Het werk wordt interessant, humorvol en ruimtelijk genoemd. Ruimte is er voor eigen inleving en invulling van verhaal. Mede door de fijnzinnige hand van de kunstenaar zijn er vele ontwikkelingen te ontdekken in het werk. Het werk is meerduidig te noemen in zijn materie waardoor een gelaagdheid ontstaat. De titel Beeldenstorm kan ook slaan op de grote hoeveelheid beelden die men ziet. Op subtiele wijze is er ruimte in het werk aangebracht. 

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 12 januari 2019
Tot en met:
Zondag 03 februari 2019

Waar:
Hardenbergzaal

Kunstenaars