Jubileumexpositie - Femina - De Pioniers

Voor ons 175 jarige jubileum organiseren we in oktober een jubileumtentoonstelling met drie onderdelen qua thematiek: verleden, heden en de toekomst van Pulchri Studio. Deze drie onderdelen lichten we uit in drie verschillende exposities in de imposante bovenzalen. Daarnaast zal als onderdeel van deze jubileumtentoonstelling het licht worden geworpen op de vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen in een tentoonstelling in de Tuingalerie.

Decennialang is het werk van vrouwelijke kunstenaars onderbelicht gebleven. Recentelijk begint hierin wat verandering te komen en is ook in musea kunst van hen te zien. Pulchri Studio sluit hierbij aan met de tentoonstelling ‘Femina. de Pioniers’. Hierin is niet alleen werk opgenomen van vrouwelijke schilders uit de 19de eeuw maar ook van hedendaagse kunstenaressen uit verschillende generaties. Het werk loopt uiteen van schilderkunst en textiel tot fotografie en een interactieve installatie. Tevens kan men een papierkunstwerk bewonderen met daarop de namen van vrouwelijke kunstenaars vanaf de middeleeuwen tot nu, inclusief de 206 werkende vrouwelijke leden van Pulchri Studio- De tentoonstelling wordt gevolgd door een boek over vrouwelijke leden van Pulchri Studio.

Deelnemende kunstenaarsleden Pulchri Studio: Gabriela Acha, Riëlle Beekmans, Marianne Benkö, Marjolein van Haasteren, Manja Hazenberg, Moe Kim, Liesbeth Stinissen, Yumiko Yoneda. Deelnemende uitgenodigde kunstenaars: Lisa Brammer, Hani Chladilova, Tessa Rose Jackson. Werken in bruikleen van: Jo Bauer-Stumpff, Sientje Mesdag-van Houten, Theresia Peizel-Ansingh (Sorella Sol), Marie van Regteren Altena en Betsy Westendorp-Osieck.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt met dank aan HBKK, Van Ommeren - De Voogt Stichting, De Gravin van Bylandt Stichting, Rabobank, STROOM Den Haag & Gemeente Den Haag.

De tentoonstelling is gesloten op zaterdag 22 oktober a.s. 

Ga je mee PIONIEREN ?
We zijn benieuwd naar:
Wat zie je ?
Hoe benoem je ?
Waarom maak je ?Is vrouwelijke kunst anders dan mannelijke kunst ?Vragen voor zowel de kunstenaars als het publiek !

 We zien je graag op donderdag 27 oktober  en/of 3 november van 20.00-21.30 uur.

Informatie

Vanaf:
Zondag 02 oktober 2022
Tot en met:
Dinsdag 15 november 2022

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zondag 02 oktober 2022 om 16:00 uur

Opening door:
De Nederlands-Koerdische singer-songwriter Naaz.

Muzikale omlijsting door:
Het trio 'Estrela', jazz en bossa nova muziek. Met Gabriela Acha-zang; Daniele Cavallo-gitaar; Erik Busking-basgitaar.

Kunstenaars