Marijke Gémessy - Alletachtig interactief

Speciale expositie van  Marijke Gémessy met diverse activiteiten in samenwerking met Keramoz Studio:

- Workshop keramiek beschilderen op zaterdag 15 juni of zaterdag 22 juni van 14.00-15.30 uur.
   Keuze uit een: rhino, kip, varken of ei.
   Deelnameprijs: € 29,50 p.p.
- Win een mooie prijs met selfie maken: chicken & me of: varkentjes tellen bij installatie Beter Leven.
- Verkoop van winkeldochters uit het atelier, € 80,- per item. 
- Of boek een privé workshop met een vriendengroep (vanaf 8 personen).

Stuur een mail voor aanmelding voor de workshop keramiek beschilderen of mail je selfie naar studio@gemessy.nl of bel voor meer informatie naar Marijke Gémessy: 06-218 94 074.

Gémessy(1944) is ondanks haar leeftijd dagelijks in haar atelier in hartje oude centrum van Den Haag aan het werk of onderweg voor het halen en brengen naar galeries. Ook achter de computer staat zij haar ‘mannetje’ met het maken van ontwerpen in photoshop. In haar eerdere werk herkent men de Hollandse traditie. Haar carrière begon dan ook als plateelschilderes in Delft. Zij glazuurt en beschildert de objecten, waarbij het glazuur druipt, stopt en of loopt over in zelf geschilderde fragmenten, waardoor men het als oud kan ervaren, mede door gebruik van (gevonden) materialen. Gémessy’s technische bekwaamheid is geen doel op zich. Tezamen met neon vloeit alles ineen tot betekenisdragers met een gelaagdheid, lichtvoetig en ernstig.(Benno Hillebrand)

Gémessy voerde vele monumentale werken uit, maar houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met vrij werk, waarin dieren een rol spelen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat zij ooit voor de keuze stond: kunstenaar of bioloog te worden. Zij wijst op het belang van het voortbestaan van soorten en op misstanden in megastallen zonder te (ver)oordelen.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 15 juni 2024
Tot en met:
Dinsdag 09 juli 2024

Waar:
Tuingalerie

Let op:
De tentoonstelling is gesloten tot 15.00 uur op zaterdag 29 juni.

Kunstenaar