Robuche - Specchio

Robuche is een portmanteau van Javier Rodriguez en Lou Buche. Ze ontmoetten elkaar in 2017 tijdens hun Master studies aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en werden al snel Robuche, een personage geboren uit de samensmelting van deze twee krachten. Samenwerking is de kern van Robuche’s praktijk en omvorming tot één entiteit. Het individu is niet meer van belang, echter de samenhang. 

Robuche’s werk is te herkennen aan geestigheid, speelsheid en naïviteit. Eenvoudige ideeën worden omarmd door de energieke visualisatie hiervan. Deze ideeën worden veelal vertaald naar grootschalige werken. Binnen Robuche’s praktijk veranderen disciplines constant. Denk hierbij aan: schilderijen, posters, lettertypes, video-installaties of performances. Robuche is een snelle denker en geeft zijn ideeën op onconventionele manieren vorm. 

Eerdere samenwerkingen van Javier Rodriquez en Lou Buche: o.a. voor de tentoonstellingen: Faux Amis, CLAPTRAP, (Antwerpen 2019), Merchandise Landscapes, He.Ro Gallery (Amsterdam 2019) en Radical Cut Up Exhibition, Melkweg expo (Amsterdam 2018). Ditmaal zullen ze, in samenwerking met curator Mikel Orphée, een experiment aangaan. Zij zullen afzonderlijk twee plexiglas panelen beschilderen (ter grote van een panorama), die samen – middels een speciaal ontwikkelde installatie voor de Mesdagzaal te Pulchri Studio – zullen versmelten tot één werk. De visuele uiting van het werk zal afhangen van de bezoeker, diens positie en perspectief.

De tentoonstelling zal gecureerd worden door Mikel Orphée. 

Website Robuche: www.robuche.com


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 04 september 2021
Tot en met:
Zondag 19 september 2021

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 04 september 2021

Opening door:
Mikel Orphée, curator