Screentime #8

Tegenover de ingang van de sociëteit zijn film- en videowerken te zien van de film- en videomakers van Pulchri Studio, die de barrières tussen film, video en beeldende kunst doorbreken. De Nederlandse film- en videokunst heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Er is sprake van een nieuwe generatie makers die uitermate productief is en de scheidslijnen tussen film, video en beeldende kunst laten vervagen.

Deze vernieuwers maken zowel werken voor single screen, voor meerdere schermen, als omvangrijke ruimtelijke installaties waarin ook bewegend beeld is opgenomen. Hun werk onderscheidt zich door de creatieve integratie van verschillende media en de experimentele benadering van visuele storytelling. De variëteit in presentatievormen en de diepgang van hun onderwerpen maken deze werken bijzonder en vaak verrassend voor het publiek.

Om zowel deze nieuwe generatie als de bestaande generaties van film- en videomakers van Pulchri Studio een podium te bieden, kunnen zij werk inzenden voor Screentime. Dit initiatief is een continu wisselende collectie video's en films die tentoongesteld worden op het scherm in onze gang. Screentime biedt een dynamische presentatie van de nieuwste ontwikkelingen en creatieve uitingen binnen de film- en videokunst. Door de constante wisseling van getoonde werken blijft de collectie fris en actueel, en krijgt het publiek steeds weer iets nieuws te zien.

De geselecteerde werken voor Screentime tonen een breed scala aan stijlen en technieken. Dit varieert van abstracte visuele poëzie tot documentaire-achtige vertellingen, en van fictieve narratieven tot soundscapes met bijbehorende video's. De tentoonstelling is daarmee niet alleen een reflectie van de diversiteit binnen de Nederlandse film- en videokunst, maar ook een platform voor discussie en inspiratie. Het publiek wordt uitgenodigd om zich te laten verrassen, te reflecteren op de getoonde werken en deel te nemen aan de voortdurende dialoog tussen film, video en beeldende kunst.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 02 mei 2024
Tot en met:
Vrijdag 02 augustus 2024

Waar:
Gang

Te zien vanaf:
Deze tentoonstelling is te zien vanaf 2 mei en heeft geen officiële opening.

Kunstenaars