Ana Priscila Rodriguez

Ana Priscilla Rodríguez is geboren in Mexico-Stad, 1974 en agestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht (HKU) in 2006 met een specialiteit in Mixed Media en Fotografie met achtergrondstudies in Geschiedenis en Grafisch Ontwerp.

Mijn werk, het gaat allemaal over een lang verloren verleden, verloren liefdes, verloren gezichten, beelden en sensaties die vragen om een fysieke ruimte in deze huidige wereld, ze vragen om kleur, vorm, textuur, smaak. Ze vragen voor het leven. Het is mijn missie om deze stille verhalen een stem en een lichaam te geven, zodat ze een deel kunnen worden van mijn huidige, zichtbare wereld, en ze daardoor de kans geven om verder te gaan in real time, met een nieuwe vorm en een nieuwe vorm. doel. Het worden welsprekende verhalen en sprookjes.

Ik ontdekte de magie van oude foto's achtergelaten op rommelmarkten, die ik meer dan tien jaar geleden begon te verzamelen en al snel werden ze één van de belangrijkste inspiratiebronnen. De materialen die ik gebruik kunnen heel divers zijn. Ik creëer mijn eigen conceptuele zelfportretfotografie en ik transformeer die beelden met behulp van verschillende technieken en mediums totdat ze hun contextuele vorm verliezen. Voor mij is transformatie de echte daad van het creëren van kunst. Mijn werk kunnen transformeren in een magisch rijk waar het echte leven botst met dromen en nachtmerries.

Tentoonstellingen

Impressies