The Netherlands Blue & White Porcelain - Era no. 2

Vorig jaar trokken kunstenaars van Pulchri Studio, onder leiding van Ed van der Kooy kunstenaar lid van Pulchri Studio, voor een uitwisseling naar China. Aldaar hebben ze een zeer succesvolle tentoonstelling georganiseerd samen met een groep Chinese kunstenaars in het Shanghai Urban Planning Exhibition Center. Tijdens deze zomer is Pulchri de locatie waar de culturele uitwisseling wordt voortgezet met een nieuwe expositie. De titel van de tentoonstelling is The Netherlands Blue & White Porcelain Era no.2 en verwijst naar de vroegere connectie tussen Nederland en China gedurende de rijke zeventiende -eeuwse handelsperiode in onder andere porselein goederen. Er zijn onder andere prachtige olieverfschilderijen, inkttekeningen op rijstpapier en bronzen beelden te zien in de tentoonstelling. De tentoonstelling werd speciaal geopend door Yang Xiaolong, directeur van de Afdeling Culturele Zaken van de Ambassade van de Volksrepubliek China in Nederland en Marieta Reijerkerk, Voorzitter van de Tentoonstellingscommissie.

De tentoonstelling vindt plaats in de Weissenbruch- en Hardenbergzaal van Pulchri Studio gedurende 28 juli t/m 19 augustus 2018. Deelnemende kunstenaars uit China: Qian Gang, Din She, Chen Qiaoqiao, Tu Ningning, Yang Jianpin, Wang Jieyin en Wang Zhigang. Deelnemende kunstenaars Pulchri Studio: Ed van der Kooy, Marieta Reijerkerk, Piet Warffemius, Anton Vrede en Zhou Le Sheng. 


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 28 juli 2018
Tot en met:
Zondag 19 augustus 2018

Waar:
Weissenbruchzaal
Hardenbergzaal

Opening:
Vrijdag 27 juli 2018 om 17:00 uur

Opening door:
Yang Xiaolong, directeur van de Afdeling Culturele Zaken van de Ambassade van de Volksrepubliek China in Nederland en Marieta Reijerkerk, Voorzitter van de Tentoonstellingscommissie.

Kunstenaars