Nederlands beeldend kunstenaar Antoinet Deurloo is woonachtig en werkzaam in Rotterdam. In 1993 is zij afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Haar werk omvat schilderijen, werken op papier, keramiek en installaties.
Haar werkproces is een belangrijk onderdeel van haar werk. Zij omschrijft dit proces als een (non)dualistische dans. Samen met het materiaal beweegt zij naar de voorstelling toe. Op het moment van creatie begeeft zij zich in het gebied tussen overgave en controle, tussen het impliciete en het expliciete, tussen vol en leeg, tussen spontaniteit en beheersing.
Antoinet Deurloo maakt porseleinen schilderijen met een zelf ontwikkelde techniek die zij ‘schilderen met porselein’ noemt. Zij gebruikt vloeibaar porselein en schildert hiermee haar geabstraheerde landschappen. Hiermee kan zij ragfijne lijnen, organische vormen en een reliëf in het oppervlak maken. In het tweede stadium van haar werk beschildert zij het porselein met pigmenten en oxides.
Met weinig visuele aanknopingspunten toont zij landschappen die erg tot de verbeelding spreken en zeer suggestief zijn. Het zijn imaginaire geabstraheerde landschappen die de ene keer duidelijk landschappelijk zijn en de andere keer meer symbolisch. Het ontbreken van een westers perspectief (ze gebruikt geen diepteperspectief dmv schaduw, overlapping of kleur) roept vragen op. Waar kijk ik naar? Vanuit welk perspectief? Is het groot, is het klein? Dit wordt nog benadrukt door het ontbreken van herkenbare objecten; dieren en mensen laat zij opzettelijk achterwege. Haar porseleinen schilderijen zijn vooral geïnspireerd op oude Oost-Aziatische geschilderde landschappen van inkt op papier en de daarbij behorende Taoïstische filosofie waarin de natuur de kern van het leven is.