Julie Hendriks

Julie Hendriks (1970 – Den Haag, Nederland) begon haar zesjarige opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam voordat ze in 1997 afstudeerde met een Bachelor of Fine Arts aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze heeft gewerkt als beeldend kunstenaar en illustrator en is haar eigen kinderkunstlabel Beerlala begonnen.

Julie's levendige en kleurrijke doeken hebben in de loop der jaren een gestage stroom van trouwe volgers ontwikkeld. “Wat het onderwerp van mijn schilderijen ook is, mensen herkennen mijn werk”. Vrouwen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in Julie's kunstwerken. Levendige vrouwen met een intrigerende blik eisen de volle aandacht van hun toeschouwers op en tonen hun individualiteit door middel van hun poses. “Ik gebruik geen levensmodellen, maar vind het leuk om gefotografeerde beelden van verschillende lichaamstypes en posities te verkennen en gaandeweg het schilderij zijn eigen verhaal te laten ontwikkelen”.

Tijdens de ontwikkeling van haar Flower Series heeft Julie zich laten inspireren door de stilleven bloemportretten uit de Nederlandse Gouden Eeuw. “Door mijn onderzoek naar soorten bloemen ben ik een aantal verbazingwekkende en prachtige, maar ook absurde en bombastische soorten tegengekomen en werd ik weggeblazen door de verscheidenheid aan tinten die worden aangeboden”, behoorlijk verbazingwekkend! Ik wilde deze kleuren omarmen en mijn eigen hedendaagse bloemen uitvinden”. Het resultaat is een reeks levendige en verkwikkende schilderijen.

De natuur is altijd een belangrijke invloed geweest in het werk van Julie en bladloze bomen zijn vaak te vinden in haar schilderijen. “Bomen staan ​​voor macht en kracht. De boomstam met zijn verweerde bast en takken die tot aan de sterren reiken”. Misschien vind je ze subtiel weggestopt in de kleding van het personage of als schaduw ergens op de foto.

"Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen... en dit is nog maar het begin".

Tentoonstellingen

Webshop