Museumkwartier Den Haag

Waar kun je Dutch Design, cabaret en Rembrandt op één dag zien? Pulchri Studio maakt onderdeel uit van het Museumkwartier Den Haag. Samen met 13 andere cultuurspots vormen we een cultuurdistrict in de binnenstad van Den Haag. Combineer je bezoek aan Pulchri Studio bijvoorbeeld met een bezoek aan de oude meesters in het Mauritshuis, betoverende grafische werk van M.C. Escher in Escher in Het Paleis of een verrassende voorstelling in de Koninklijke Schouwburg – Het Nationale Theater. HIER is altijd iets nieuws te ontdekken.

Wat hoort bij Museumkwartier Den Haag

Ben je benieuwd welke cultuurspots nog meer bij het Museumkwartier horen? We zetten ze je graag voor je op een rijtje:

Programma Museumkwartier Den Haag

De cultuurspots rondom de Hofvijver, het Binnenhof en het Lange Voorhout bieden je samen een verfrissend programma, vaak met een kleurrijk tegengeluid. Meerdere keren per jaar organiseren we samen extra evenementen of bijzondere activiteiten in de openlucht. Daarnaast zijn er tientallen festivals, markten en tentoonstellingen te bezoeken. Houd de Museumkwartieragenda en social media in de gaten om te zorgen dat je deze niet mist.

AR Route in Museumkwartier

Wil je het Museumkwartier met andere ogen ervaren? Probeer dan de Augemented Reality (AR) Route. Hiermee haal je het verleden en belangrijke personen uit de historie van het gebied naar de straat. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal van Mozart of de vaandeldrager. Je kunt op straat de rode lakzegels gemakkelijk herkennen. De uitleg van de webapp is hier te vinden.

Humor in kunst

In ons museum kun je de Humor en kunst route beleven. Wist je dat je deze ook bij Rijksmuseum de Gevangenpoort, Museum Bredius, het Mauritshuis, Haags Historisch Museum en Escher in Het Paleis kunt beleven in het Museumkwartier? De humor audiotour start je eenvoudig via de website van Theater Diligentia.

Winkelen en horeca in de binnenstad

Combineer een bezoek aan het Museumkwartier Den Haag met heerlijke horeca en uitgebreid shoppen. Even je koffiecups halen voor je naar de schouwburg gaat, of je nieuwe schoenen inlopen in het museum. In de compacte Haagse binnenstad ligt alles op een steenworp afstand van elkaar. Geniet van een kop koffie op de Plaats, een lunch in een van de binnentuinen, chique diner op de Denneweg en reuring tot in de late uren op het Plein. Op het Noordeinde vind je allerlei prachtige boetieks en galeries en een bezoek aan de Passage is altijd een feest.

Bereikbaarheid Museumkwartier

Het Haagse Museumkwartier ligt vlakbij Centraal Station Den Haag. Uiteraard stoppen daar naast trein en metro ook veel tram- en busverbindingen. Op enkele minuten loopafstand van het station vind je de eerste voordeur naar cultuur. Alle musea en theaters liggen vlakbij elkaar, meestal nog geen honderd meter uit elkaar. Wil je toch liever met de auto komen? Het Museumkwartier heeft een eigen parkeergarage. De entree van Interparking Museumkwartier op het Toernooiveld ter hoogte van de Koninklijke Schouwburg.