Move - d

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 30 juni om 15.00 uur door de heer Leo van Lien, o.a. voormalig directeur van Museum van Lien in Fijnaart. Een danser van De Dutch Don't Dance Devision zal een dans uitvoeren tijdens de opening.

De kunstenaar is in beweging in deze tijd van snelle verandering, de stroming Concreet is in beweging, de uitgangspunten ervan worden verruimd. De eenvoud van compositie, onderlinge verhoudingen van lijn, kleur, vlak, maat, ritme en ruimte blijven het uitgangspunt maar er zijn kunstenaars die de randen op zoeken. Intuïtie - emotie - eigen handschrift - ruwe oppervlakken, bij sommige kunstenaars in deze tentoonstelling is ook dit terug te vinden. 

Deze tentoonstelling stelt de getoonde concrete kunst de vraag hoe zij zichzelf handhaaft zich in deze tijd? Voelen de kunstenaars zich nog steeds schatplichtig aan de uitgangspunten van Theo van Doesburg? Is er ruimte voor beweging? Of wil men juist vasthouden aan de uitgangspunten van deze stroming, als houvast in deze tijd?  

De titel Move-d verwijst naar beweging, bewegen. Vorm in beweging, kunst in beweging, kunstenaar in beweging, ook de beschouwer van het kunstwerk is in beweging. Het tegenovergestelde van stilstand. De huidige tijd staat bol van beweging, snelle veranderingen.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 29 juni 2019
Tot en met:
Zondag 21 juli 2019

Waar:
Mesdagzaal

Kunstenaars