Cees Post

Inspiratie vormgeving en uitgangspunten

Al in een vroeg stadium van mijn kunstenaarschap kreeg ik belangstelling voor architectonische vormen. De inspiratie die ik in de architectuur opdoe en de keuze die ik maakte voor het materiaal waar ik in werk, bepalen de door mij ontwikkelde vorm en stijl. Stuk voor stuk getuigen mijn sieraden van een duidelijke – strakke – vorm en eenvoud. Mijn doel is het sieraad te ontwikkelen tot vorm gegeven beeldende kunst. Dit is het credo voor mijn scheppende werk.

De vormgeving van mijn sieraden is te omschrijven als ‘grafisch constructief’ met een schaalloos ofwel monumentaal karakter. De gebruikte materialen zijn voornamelijk 1e gehalte zilver. De sieraden worden in vlakken opgebouwd en vervolgens wordt er met zilver een lijnenspel op uitgevoerd. Dat zorgt voor het grafische effect.

De uitgangspunten die de vormgeving van de sieraden bepalen, zijn: Vierkant, rechthoek, driehoek omgeklapte vorm of een combinatie hiervan. Dat leidt tot thema-achtige series. Ondanks de themaseries behoudt elk sieraad zijn individualiteit en blijft zodoende een unicum.

Cees Post

Tentoonstellingen

Impressies