Greta Cune

Greta Cune werd geboren in Rotterdam, Nederland en heeft een groot deel van haar leven in verschillende landen doorgebracht om verschillende culturen in zich op te nemen. Ze bracht veel van haar kinderjaren door in de Verenigde Staten van Amerika, gevolgd door tienerjaren en jonge volwassen jaren in Mexico. De ervaring van Mexico's kleuren, geuren, sfeer en mensen zorgde voor een blijvend effect in haar leven en houding ten opzichte van haar werk.

Cune's kunstwerken zijn samengesteld uit een diversiteit aan technieken en mediums; fotografie, prentkunst, collages, pen & inkt, potlood, gouache, textiel en olieverf en meer recentelijk door affiniteit met het geschreven woord af en toe een tekst.

Terugkerende thema's als bomen, organisch materiaal en 'geheugen' komen terug in haar werken. Deze werken zijn overwegend tweedimensionaal. Hoewel ze af en toe een grootschalig werk maakt, geeft ze de voorkeur aan de intimiteit van kleine tot middelgrote dragers van canvas en papier die, wanneer ze zijn doorgewerkt, monumentaal van schaal lijken. Haar meest recente werken combineren schilderkunst met fotografische beelden. De gedrukte foto's, aantekeningen die de 'werkelijkheid' weerspiegelen, gaan verder buiten hun fysieke grenzen door denkbeeldige uitbreidingen te tekenen en/of te schilderen.

Tentoonstellingen

Impressies