Voorhout Monumentaal 2021

De kunstenaars van de vereniging Pulchri Studio zijn druk bezig geweest met als resultaat een beeldententoonstelling, de eerste sinds een aantal jaren. De laatste tentoonstelling in dat kader was in 2015. Voor een gratis audiotour ga je naar de website van izi.Travel. Rondleidingen zijn te boeken via de knoppen hiernaast.


“Dit is fantastisch,” zegt medeorganisator en deelnemer André van Lier. “Al deze Pulchri-kunstenaars en nog een paar vrienden die hier hun werken tonen. Wij laten als Pulchri Studio zien waartoe we in staat zijn."


Pulchri Studio hoopt met deze expositie de vroegere traditie van Den Haag Sculptuur nieuw leven in te blazen. De 174-jarige vereniging is dit jaar 120 jaar aan het Voorhout gevestigd. Voorzitter Marieta Reijerkerk: “Door van het Lange Voorhout een podium te maken voor hedendaagse beeldhouwkunst, ontstaat een zeer laagdrempelige kunstactiviteit voor een breed publiek. Juist nu, na een periode van maatregelen en lockdowns zijn openluchttentoonstellingen hét middel om het publiek met kunst in aanraking te brengen.”


De kunstenaars komen uit alle windhoeken en sommigen zijn goed vertegenwoordig in museale collecties. Bijzonder om die in alle diversiteit bijeen te zien. Na allerlei vormen van lockdowns is er, volgens curator André van Lier, een groeiende behoefte aan vrijheid en diversiteit ontstaan. Daarom worden de kunstwerken zodanig geselecteerd dat er een aansprekende en afwisselende expositie ontstaat qua onderwerpen, afmetingen, materialen en uitstraling. Een tentoonstelling die zijn kracht ontleent aan de diversiteit en creativiteit van de deelnemende kunstenaars en eigenlijk het (naderende) eind van de pandemie viert. De tentoonstelling strekt zich ook uit tot in het monumentale gebouw van Pulchri Studio. Op het bordes, in de hal en in de binnentuin worden kleinere werken geplaatst. En er zijn verschillende solo- en groepstentoonstellingen plaats met gerenommeerde beeldhouwers.


Deelnemende kunstenaars aan de expositie op het Lange Voorhout zijn: Aris de Bakker, Loek Bos, Marijke Gémessy, Marco Goldenbeld, Eppe de Haan, Douwe Halbertsma, Ewerdt Hilgemann, Joncquil, Roland de Jong Orlando, Kim Kroes, André van Lier, Marus van der Made, Louis Niënhuis, Yke Prins, Rinus Roelofs, Gemma Vermeulen, Anton Vrede, Piet Warffemius, Eelke van Willegen & Alexander Zaklynsky.

Deelnemende kunstenaars in de binnentuin van Pulchri Studio zijn: Gabriela Acha, Loek Bos, Babette Degraeve, Marijke Gémessy, Eppe de Haan, Jozef van der Horst, Bander van Ierland Ruben Koerhuis, André van Lier, Martie van der Loo, Cesar van der Molen, Annemarie Petri, Yke Prins, Ingrid Rollema, Henk Rusman, Guido Sprenkels, Helen Vergouwen, Anton Vrede, Joncquil, Piet Warffemius en Yumiko Yoneda.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 21 mei 2021
Tot en met:
Dinsdag 14 september 2021

Waar:
Binnentuin
Lange Voorhout, Den Haag

Opening:
Vrijdag 21 mei 2021

Kunstenaars