Voorhout Monumentaal 2021

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat er aanstaande zomer een beeldententoonstelling op het Lange Voorhout plaats zal vinden. De tentoonstelling heeft als doel een ontmoeting te realiseren met beeldende kunst waarin de stad nationaal en internationaal als initiatiefrijke cultuurstad wordt gepresenteerd. Als 174 jarige kunstenaarsvereniging nemen wij de organisatie graag op ons en hopen we deze bijzondere Haagse traditie nieuw leven in te blazen. 

Pulchri Studio is in 2021 precies 120 jaar gevestigd aan het Lange Voorhout en is een van de medeoprichters van de Stichting Museumkwartier Den Haag. Door van het Lange Voorhout gedurende de zomermaanden een podium te maken voor hedendaagse beeldhouwkunst - dag en nacht gratis toegankelijk - ontstaat een zeer laagdrempelige kunstactiviteit voor een breed publiek. Juist in of na een periode van vrijheid beperkende maatregelen en lockdowns zijn openluchttentoonstellingen het middel om de kunstminnende inwoners van, en bezoekers aan de mooie stad Den Haag coronaproof met kunst te verleiden. 

Het oogmerk is dat 20 kunstenaars hun beeldhouwwerken in de buitenlucht tentoonstellen. Na allerlei vormen van lockdowns is er, volgens curator André van Lier, een groeiende behoefte aan vrijheid en diversiteit ontstaan. Daarom worden de kunstwerken zodanig geselecteerd dat er een aansprekende en afwisselende expositie ontstaat qua onderwerpen, afmetingen, materialen en uitstraling. Een tentoonstelling die zijn kracht ontleent aan de diversiteit en creativiteit van de deelnemende kunstenaars en eigenlijk het (naderende) eind van de pandemie viert. De tentoonstelling zal tevens aanleiding vormen voor een beeldenroute die doorloopt in ons gebouw. Zo zal er op het bordes, in de hal en in de binnentuin van Pulchri Studio aanvullend beeldhouwwerk geplaatst worden & vinden er verschillende solo- en groepstentoonstellingen plaats met gerenommeerde beeldhouwers.

Deelnemende kunstenaars aan de expositie op het Lange Voorhout zijn: Aris de Bakker, Loek Bos, Marijke Gémessy, Marco Goldenbeld, Eppe de Haan, Douwe Halbertsma, Ewerdt Hilgemann, Jonqcuil, Roland de Jong Orlando, Kim Kroes, André van Lier, Marus van der Made, Louis Niënhuis, Yke Prins, Rinus Roelofs, Gemma Vermeulen, Anton Vrede, Piet Warffemius, Eelke van Willegen & Alexander Zaklynsky.

Deelnemende kunstenaars in de binnentuin van Pulchri Studio zijn: Gabriela Acha, Loek Bos, Babette Degraeve, Marijke Gémessy, Eppe de Haan, Jozef van der Horst, Bander van Ierland Ruben Koerhuis, André van Lier, Martie van der Loo, Cesar van der Molen, Annemarie Petri, Yke Prins, Ingrid Rollema, Henk Rusman, Guido Sprenkels, Helen Vergouwen, Anton Vrede, Jonqcuil, Piet Warffemius en Yumiko Yoneda.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 21 mei 2021
Tot en met:
Dinsdag 14 september 2021

Waar:
Tuin
Lange Voorhout

Kunstenaars