Martie van der Loo

Martie van der Loo studeerde aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs, de Academia di Belle Arti in Florence en werkte in de marmergroeven van Pietra Santa in Italië. Daarna vestigde zij zich in Amsterdam.
De gemeente Amsterdam plaatste meerdere van haar beelden in de openbare ruimte en in openbare gebouwen. Meest spraakmakend was de beeldengroep ' Wandelend naar de Nieuwmarkt ' die op de brug in de Damstraat staat. Bekend is ook de 'Apocalyps', een monumentaal beeld in de tuin van het Bijbels Museum, dat uitgaat van de openbaring van Johannes.
Martie van der Loo gebruikt voor haar beelden verschillende steensoorten, soms gecombineerd met andere materialen zoals lood, zink en brons. Haar
objecten zijn divers van aard: fonteinen, portretten en meer abstracte beelden. Typerend voor al haar werk is dat meestal de menselijke figuur of facetten daarvan het uitgangspunt zijn.Van 1987 tot 1993 maakte ze deel uit van Holland Spoor, een groep van vijf beeldende kunstenaars, die op verschillende locaties in verschillende landen installaties maakte en zich liet inspireren door de omgeving.
Ze heeft veel gewerkt in opdracht van de locale en de landelijke overheid, diverse instellingen en particulieren. In opdracht van particulieren maakte Martie van der Loo gedenkmonumenten en grafstenen. En in samenwerking met beeldend kunstenaar Edith Sont ontwerpt en realiseert zij gevelstenen.
In de afgelopen jaren werd Martie van der Loo een aantal keren uitgenodigd voor beeldhouwerssymposia in het buitenland o.a. in China. Daar werkte zij bijvoorbeeld in 2001 aan een monumentaal beeld voor het Yanging Parc.

Tentoonstellingen

Impressies