Mance van Beers

Wat vind je mooi? Of liever, wat vond je mooi? Wat trok je aan, werd je geïmponeerd door de schoonheid? En is het na al die jaren nog steeds prachtig? Of zie je nu juist de imperfecties, de scheurtjes, de afbladdering, de vergane glorie?

Mance is gefascineerd door het leven na de schoonheid. Ze ziet de aantrekkingskracht en de treurigheid van de vergankelijkheid. Of juist de humor die de teloorgang kan oproepen. In haar werk zie je de combinaties van tegengestelden. Glanzend en dof, verfijnd en ruw, nieuw en oud, mooi en lelijk en vooral: sierlijk en stoer.

Klei is haar medium. Intuïtief begint ze aan een beeld, met haar handen vormt en voelt ze het materiaal, ze bouwt, combineert en stapelt vormen. Zo ontstaan nieuwe autonome beelden. Daarna volgt de bewerking met gemengde technieken en wordt het werk meer dan eens gestookt in de oven. Laag na laag komen de kleuren en structuren tot leven die het verloop van de tijd verbeelden.

Mance gebruikt haar achtergrond in textiele vormgeving, schilderen en fotografie om tot beelden te komen. In haar keramisch werk combineert ze kleuren, texturen, materialen en technieken. Je kunt eindeloos naar haar werk kijken en eigenlijk ook niet laten om er even aan te voelen…

Tentoonstellingen

Webshop

Impressies

Evergreen

Lockdown Connected

CarJack

Sustainable

Charging Point

Drukpoppetjes

Wandobjecten/WallFlowers

Off the Wall

Dogs

Nature Calls

Lovely Head

GeluksVogel