Caro Rambonnet

Ik schilder zowel abstract als figuratief, ik heb weleens gedacht dat ik moest kiezen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik gooi mezelf met veel plezier (en soms niet) in de strijd, maak waar ik zin in heb en daar ben ik goed in. Een eigen identiteit, vormentaal en kleurgebruik vind ik belangrijk. Ik werk vooral met olieverf. Wat mij drijft, ik weet het niet. Het is nou eenmaal zo dat ik dag en nacht voortdurend wordt overvallen door honderden beelden en ideeën, die ik in verf wil uitvoeren, gewoon van 9-5, en liefst vaak zo groot mogelijk.

Omdat ik, naast het maken van schilderijen en werk op papier, erg graag ruimtelijk werk maak, ben ik ook veel bezig met het bedenken en in elkaar zetten van allerlei objecten, door mij ook wel “nutteloze objecten” genoemd omdat ze soms de suggestie wekken ergens voor te dienen. Een grapje, de dingen met wat humor benaderen, is voor mij onontbeerlijk. De verbeelding aan de macht.

Het maken van de toegepaste kunst, stoelen, spiegels, tafels e.d. is voor mij een logisch gevolg van al mijn andere werk, een product maken dat kunst is maar ook een gebruiksvoorwerp. Het zijn mijn meer commerciële gadgets. Het verzinnen van niet alledaagse dingen is voor mij dagelijkse gang van zaken, net als voor zoveel kunstenaars.

Caro Rambonnet

Tentoonstellingen

Impressies