Eddy Greenwood

Eddy Greenwood, portretkunstenaar is geboren in het Verenigd Koninkrijk in 1956 en woont nu in Wassenaar, Nederland. Eddy's inspiratie komt van het werk van de oude meesters Titiaan, van Dyck en Velasquez. Zijn streven naar hun uitmuntendheid leidde hem op een reis naar Italië, waar hij studeerde aan de Florence Academy of Art, een atelier dat bekend staat om zijn toewijding aan de theorie en praktijk van tekenen en schilderen vanuit het leven met behulp van de methode van gezichtsdikten.

Verrijkt door deze klassieke training, schildert hij nu gebruikmakend van het prachtige op het noorden gerichte licht van zijn atelier. Het is echter niet alleen hoe hij schildert, wat hem speciaal maakt als kunstenaar. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de richting van de kunst heeft hij ook oog voor compositie, belichting en het vinden van die speciale pose wat een geweldig portret maakt.

Het werk van Eddy wordt gekenmerkt door een mooie balans tussen een opvallende gelijkenis met het onderwerp, een gezicht dat een emotie oproept en een schilderij dat zo prachtig is weergegeven dat het men er jarenlang met plezier van kan genieten. Realistisch, altijd naar een levend model nooit naar een foto. Eddy wil zijn portret een ziel geven met een verhaal in het gezicht.

Tentoonstellingen

Impressies