Carolien Olphen

Carolien van Olphen (Rotterdam, 1971) studeerde aan de Klassieke Academie van Beeldende Kunst in Groningen, waar zij o.a. les kreeg van Svetlana Tartakovska. Verder volgde zij workshops van Sam Drukker, Henk Helmantel, Jeremy Lipking en Ulrich Suberg. Zij heeft zich gespecialiseerd in portret en model schilderen.

Als moeder van 4 kinderen heeft zij een druk en levendig huishouden. Het is een komen en gaan van haar kinderen en hun vrienden. Achter in de tuin, verscholen in het groen ligt haar atelier. Hier kan zijn zich terug trekken om in alle rust te werken aan haar, meestal levensgrote portretten. Al schilderend haalt zij de bruisende jeugd haar atelier weer binnen. Want juist zij, zijn een grote bron van inspiratie voor haar. Carolien maakt sprekende portretten, die naast een treffende gelijkenis ook ontroeren en de mensen raken.

Gehuld in kleurrijke kleding, met prachtige patronen, grote kragen of hoge hoeden staat, de jeugd om haar heen, model in haar schilderijen. Hierin komt haar grote passie voor kleur tot uiting. Met veel liefde schildert zij de kleding, in sprekende kleuren. In haar schilderijen zie je de fleurige stof overtuigend om de figuren heen vallen.

Met grote technische vaardigheid schildert Carolien haar werken, dit heeft te maken met haar persoonlijk talent en haar grote gedrevenheid om zich telkens weer te verbeteren.

Zo creëert Carolien haar eigen kleurrijke wereld.

Tentoonstellingen

Impressies