Hanneke Naterop

Ik ben Hanneke Naterop beeldend kunstenaar, opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg (1990). Je kunt mijn werk omschrijven als figuratief. In mijn schilderijen zoek ik een vertaling in verf van wat ik zie maar vooral wat ik beleef kijkend naar de natuur, een interieur, een model. Bijvoorbeeld het licht dat zich in het water en tussen de bomen beweegt
en zich nergens iets van aantrekt. Of licht dat in een brillenglas glanst. Dat wil ik vangen in verf en dat gebeurt heel intuïtief, soms is er al een ondergrond waar ik een interieur of model overheen zet, soms begin ik een een modelschildering maar zet er later een stuk bos overheen, soms is er een schilderij wat ik niet goed vind maar nadat er een kleur overheen gaat ineens datgene weergeeft wat ik zoek.
Ik kijk geconcentreerd naar wat nodig is in toon, richting, huid van verf en kleur en begeef me op de dunne lijn tussen spannend en dood geschilderd, realistisch en abstract. Sturen en overgeven aan toeval. zeker niet alle werken halen de eindstreep maar de weg er naar toe is een feest!


My name is Hanneke Naterop. I am a figurative painter (Academie Voor Beeldende Vorming Tilburg 1990)
In my paintings I search for the translation in paint between the experience and the visible. My subjects are nature, nude, interiuers, just because this is around me and I love to paint this.
The way i paint is very intuitive; I see for instance the light between the trees or in someone's eyes and try to paint the movement of the light and at the same time the tones the color and ritm of what i see.
I walk on a thin line between realism and abstraction, because an overly detailed painting gets boring and too much abstraction is not specific enough for me. Many paintings are painted over but I just love the painter's journey!

Tentoonstellingen

Webshop

Impressies

80 x 100 cm Olieverf op paneel Verkocht

Kingston Lacy 60 x 40 cm Olieverf op paneel Verkocht

Selfie in Dunster Olieverf op paneel. Verkocht.

Geduld Olieverf op paneel, Verkocht

Inner Circle Olieverf op paneel 30 x 40 cm. Verkocht.

Museum van Loon Olieverf op paneel 50 x 65 cm, Verkocht

Het oordeel Olieverf op panneel 30 x 40 cm. Verkocht

De slaapkamer van Koningin Wilhelmina

Angelica.Olieverf op paneel

Berenklauw in tegenlicht

Kas in avondlicht (verkocht)

Verdronken land Zeeland (verkocht)

Verborgen Phoenix

Figure Ground Art Gallery Seattle

Achter het glas (verkocht)

Figure Ground Art Gallery Seattle